csoportról

"Soha nem változtathatom meg a múltat. De egy életet meg tudok menteni: a magamét. Azt, mit éppen most élek, ebben az értékes pillanatban" (Edith Eva Eger)

Örökségeink címmel

150 órás önismereti csoport indul 2023 márciusában Budapesten, a Déli pályaudvarhoz közel, egy jól megközelíthető helyen

A csoportalkalmak havonta egy szombaton 9 órától 17 óráig lesznek.


Nem érted, miért ismételed ugyanazokat a mintákat, amik mindig is nyomasztottak, de mégsem tudsz szabadulni tőlük?

Miért van az, hogy az otthonról hozott szokások csak korlátoznak téged, de nem tudsz változtatni rajtuk?

Valami nagyon mást szeretnél csinálni, más úton szeretnél menni, mint amit a környezeted, a szüleid elvárnak tőled, de nem mersz nekivágni?

Hol van a helyed és mi a szereped a családodban?

Mit szeretnél és mi az, amit nem szeretnél továbbadni a gyermekeidnek? 

Hogyan lehetsz boldog?

Hogyan tudod megérteni a szüleidet, nagyszüleidet stb? Hogyan tudsz megbocsájtani nekik?

IA szüleink révén kerültünk ide. A szüleink gyermekeiként egy beláthatatlanul hosszú sor parányi láncszemei lettünk, bennünk folytatódik az élet áramlása, ahogy majd a mi gyermekeinkben, unokáinkban. Amilyen kicsik vagyunk a világmindenség és az idő hatalmas rendszerében, olyan fontos apró szerkezet mindegyikünk: mi tartjuk forgásban a nagy egész kerekét. De koránt sem mindegy, mit hajtunk meg az életünk kerekével: újra meg újra lejátszunk fájdalmas helyzeteket? Mi is magukra hagyjuk-e azokat, akiket szeretünk, mert annak idején bennünket is sorsunkra hagytak? A gyerekeinkkel fizettetjük meg saját veszteségeinket? Továbbadjuk félelmeinket, szorongásainkat?

A múltat átírni nem tudjuk. Szabadságunk abban áll, hogy elfogadhatjuk, akik vagyunk, és ami történt velünk, hogy aztán továbbléphessünk. 

Létezésünk nemcsak kezdet, hanem folytatás is. Az önismereti munka fontos része a történetünk feltárása, saját életünk teljességéhez hozzátartozik őseink hagyatéka is. Az előttünk járók ránk hagyták fontos - fájdalmas vagy örömteli - élettapasztalataikat, segítségül az élet nehézségeivel való megküzdéshez. Ahhoz, hogy megértsük elakadásainkat, feltárjuk kudarcaink, szorongásaink okát, megtudjuk, miért ismételjük újra és újra boldogtalan párkapcsolatainkat, sokszor nem elég csak a saját egyéni életutunkat vizsgálni.

Szüleink, nagyszüleink élményeinek, tapasztalatainak, szenvedélyeinek lenyomatát is hordozzuk testünkben és lelkünkben.

Mára már tudományos kutatások által alátámasztott tény, hogy a múltbeli természeti katasztrófák, társadalmi traumák, családi történések évtizedekkel később is tudattalanul hatást gyakorolnak az azokat átélők utódainak mindennapjaira. A múltunk megismerése utat nyithat az akadályozó családi mintáktól való megszabaduláshoz, de elvezethet újabb erőforrások feltárásához is. Életünk szabadabb, teljesebb megéléséhez segíthet hozzá.

Önismereti csoportunk egy ilyen izgalmas utazásra hív: mit kaptunk felmenőinktől, milyen örökséget hagyunk gyermekeinkre, unokáinkra? Erre keressük közösen a válaszokat.

"Minden történet elmondásának eljön az ideje. Különben örökre a titkod foglya maradsz." (Murakami Haruki)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el